We gingen uit elkaar vanwege de politiek: het verhaal van één scheiding


Geschillen over politiek kunnen onenigheid in relaties maken en zelfs een vriendelijke familie verpesten. Waarom gebeurt dit? Zal dit begrip ons helpen de wereld te redden in onze eigen familie? We komen erachter met een psychotherapeut over het voorbeeld van onze lezers.

“De ideologische meningsverschillen van familieleden hebben onze relaties gedood”

Dmitry, 46 jaar oud

“Vasilisa en ik zijn al lang samen, meer dan 10 jaar. Ze waren altijd vriendelijk. Ze begrepen elkaar. Kan een compromis sluiten indien nodig. We hebben gemeenschappelijk eigendom – een huis buiten de stad. Ze hebben samen gebouwd. Verheugde zich over de verhuizing. Wie zou weten dat dergelijke problemen van hem zullen beginnen ..

Drie jaar geleden vond mijn moeder diabetes. Insuline -injecties enzovoort … de dokter zei: we hebben een toezicht nodig, en we hebben haar naar ons gebracht. Het huis is ruim, er is genoeg ruimte voor iedereen. De relatie van mama met zijn vrouw is altijd normaal geweest. Woonden niet samen, maar we hebben regelmatig mijn ouders bezocht. En na de dood van zijn vader – al één moeder. De beslissing om iedereen in hetzelfde huis te wonen was een joint. De vrouw vond het niet erg. Bovendien beweegt mijn moeder een beetje, ze houdt de hygiëne bij – ze heeft geen verpleegster nodig.

Maar moeder is doof en kijkt constant tv

We eten samen. En ze kan zich geen eten voorstellen zonder een “doos”. Met het begin van de evenementen van februari eindigde mijn moeder tot de programma’s. En daar, naast het nieuws, continue driftbuien. Het is nutteloos om haar te vragen om uit te schakelen. Dat wil zeggen, het wordt uitgeschakeld, maar vergeet dan (blijkbaar, leeftijd maakt zich voelbaar) en schakelt opnieuw aan.

Mijn vrouw en ik kijken minder vaak tv en alleen nieuws. De tv -show, waar iedereen ruzie maakt en schandalen met elkaar, kijk niet. Maar het probleem is niet alleen in Telik. Ik denk dat onze relatie hun ideologische meningsverschillen heeft gedood – moeders en vasilisa. Elk diner wordt in een ring. Beide zijn hees ruzie over de politiek – de ene voor een speciale operatie, de andere tegen.

In de afgelopen weken brachten ze elkaar naar witte hitte. Uiteindelijk kon de vrouw er niet tegen. Ze verzamelde dingen en ging naar haar ouders. Ik zei me niet eens echt iets tegen me. Alleen dat wat niet langer in zo’n omgeving kan leven en bang is om in te breken in mijn moeder.

Ik weet niet wat ik moet doen. Ik zal mijn moeder niet besturen. Ik ging naar mijn vrouw om op te zetten – uiteindelijk maakten ze alleen ruzie. Handen laten vallen … “

“Ik probeerde te zwijgen, maar het hielp niet”

Vasilisa, 42 jaar oud

“De moeder -in -law leek mij een vredig, vriendelijke persoon. Ging er niet vanuit dat haar verhuizing naar ons zoveel problemen zou veroorzaken. Eerst waren ze dat niet. Nou, misschien haar gewoonte om constant de tv aan te zetten. Ik kan deze manier van leiden en schandaliseren niet uit, mijn man en ik hebben alleen nieuws en bioscoop bekeken. Moeder -in -law, blijkbaar eenzaam en leeg, en haar tv is constant ingeschakeld. Ze kijkt zelfs naar voetbalwedstrijden! Over het algemeen was het niet eenvoudig, maar we vonden een aantal opties die ik heb geleden, soms stemde ze ermee in om het uit te schakelen.

Maar met het begin van een speciale operatie kijkt ze naar zijn non-stop. Alsof hij bang is om iets te missen als hij tenminste een minuut is uitgeschakeld. Het nieuws wordt gezien – en werpt in elk geval politieke onderwerpen op. Ik ben het niet eens met haar mening, en ze begint geschillen, zoals in die televisieshows, met provocaties en constante pogingen om mij te overtuigen.

Eerst sprak ik met haar, bood aan dat hij niemand dwong om van gedachten te veranderen, vroeg om deze onderwerpen aan tafel niet aan de tafel te stellen

Ze lijkt het ermee eens te zijn, maar aarzelt het nieuws – en staat het niet, vertelt ze aan ons. Met uw opmerkingen! En uit deze opmerkingen ben ik al begonnen. De man haalde haar over om ofwel haar te kalmeren, toen ik, toen probeerden beiden neutraal te zijn. Maar alles werd alleen maar erger.

Ik probeerde te zwijgen, maar het hielp niet. Toen begon ze afzonderlijk te eten – maar ze betrapte me toen ik in de keuken was. Elke keer dat ze als het ware haar gedachten met mij begint te delen, en alles eindigt op emoties.

Op een ochtend besefte ik dat noch eindeloos luisteren naar de tv, noch ruzie maken met mijn moeder, noch zwijgen, naar haar luisteren, ik ben niet klaar. ik kan niet meer. Erger nog, gedurende deze tijd haatte ik mijn man. Nu denk ik https://potentie-verhogen.com/ serieus aan echtscheiding – “nasmaste” uit al dit verhaal is zodanig dat de warme warme sfeer in onze relatie met hem niet langer kan worden hersteld “.

“Alles brandt in het vuur van onze angst”

Gurgen Khachaturian, psychotherapeut

“Het is altijd pijnlijk om te observeren hoe het gezin ruimte wordt voor eindeloze ideologische geschillen. Ze leiden uiteindelijk tot het feit dat de situatie ondraaglijk wordt, de families worden vernietigd.

Maar hier, waarschijnlijk, geef waarschijnlijk niet alles de schuld van de huidige politieke situatie. Niet verder dan zes maanden geleden ruzieten de families op dezelfde manier en gingen ze zelfs uit elkaar vanwege een andere houding ten opzichte van coronavirus, vanwege vaccinatiegeschillen. Elke gebeurtenis die verschillende, emotioneel geladen posities inhoudt, kan tot een dergelijke situatie leiden.

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen: liefde als een gevoel en relaties tussen liefhebbende mensen impliceren geen volledig toeval in opvattingen. Naar mijn mening is het veel interessanter, wanneer relaties worden gebouwd tussen degenen wier meningen tegengesteld zijn, maar het niveau van liefde en respect voor elkaar is zodanig dat ze perfect samen bestaan.

In de geschiedenis van Vasilisa en Dmitry is het belangrijk dat de derde partij, de beruchte moeder -in -in -law, die de negativiteit op haar dochter -in -in -law heeft uitgestort, zijn ervaringen en standpunt heeft uitgevoerd

Когда случаются такие события, как текущая спецоперация, а ранее — пандемия, мы все начинаем бояться. Angst ontstaat. En dit is een heel moeilijk gevoel. En zeer “vraatzuchtig” met betrekking tot informatie. Als we bang zijn, absorberen we het in enorme hoeveelheden en vergeten we tegelijkertijd dat er nooit genoeg van het volume zal zijn. Alles brandt in het vuur van onze angst.

Het is duidelijk dat de moeder -in -law en haar man met zijn vrouw eng waren -omdat dit een normale reactie is op dergelijke ernstige gebeurtenissen. Hier vernietigde misschien geen relaties. Net op het moment dat ze allemaal bang werden en iedereen op hun eigen manier reageerde op deze angst, konden mensen geen bondgenoten in elkaar vinden om deze test te doorlopen “.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *